3 dagar kvar..

till beräknad förlossning i alla fall. Förmodligen har vi inte sån tur så bebis känner för att kika ut innan det. Just idag känns det faktiskt inte som att den kommer komma ut överhuvudtaget. Det är verkligen tusen tankar i huvudet såhär innan förlossning. Det känns ju som att jag har varit gravid största delen av mitt liv och nu helt plötsligt är det som högst 2 ½ veckor kvar. Det är ju helt knäppt och ja kommer inte förstå det förän bebis kommit ut. Jag är så otroligt nyfiken på vad det är för liten krabat som har bott i mig i 9 månader! Men sista vräknings dag är inom synhåll :)
Nu har ja varit sådär dålig på att uppdatera igen. Ja e verkligen kass på det här med bloggande. Å ändå så göra ja INGENTING på dagarna. Ja skulle ju kunna skriva noveller om ja vill.

Förra helgen var i alla fall toppen. Jespers pappa och sambo kom till oss på torsdagen sen var det mysiga restaurang besök och trevligt öldrickande som gällde resten av helgen. Börjar ju bli lite svårt för Jesper att veta när han kan dricka och inte. Bebis kan ju få för sig att komma precis när som helst nu. Kanske inte jätte roligt att inte kunna köra frugan sin till förlossningen.
Veckan har varit otroligt seg. Jag har sovit till efter 12 alla dagar! Man får passa på nu innan det kommer en liten krabat som ska skaka om livet.

Nu kom Jesper hem från jobbet! :) Det bästa som händer på dagen. Ja sitter alltid och längtar efter honom. Så nu har ja inte tid att skriva mer faktiskt!
Ja fick present!!!!! Å vad ja älskar när ja får presenter!! Nu fick ja en jätte fin keps! Tack så mycket älskling!

Nu ska ja försöka skriva VARJE dag. Försöka i alla fall :)



Denna vackra möbel trixade jag ihop:) Mina fingrar såg ut som två meloner efter allt skruvande! Men fin blev den i alla fall. Den ska stå i bebisrummet.


Barnvagnen, bilbarnstolen mm kom skickade från england förra tisdagen. Tack så mycket england pappa!


De här fina skorna fick vi av fadder lisa! Skit söta!


Skit!

Skrev nyss ett jätte långt inlägg men så krånglade bloggen så allt försvann! ÅHH vad arg jag blir på sånt!! Nu orkar jag i alla fall inte skriva om allt igen för ja e trött. Så ja ska sova lite så ska ja skriva om allt sen igen!

Hem ljuva hem!

Har ju lovat att lägga upp lite bilder på vår nya lägenhet så här kommer några. Men ni får tänka på att vi är nyinflyttade och flyttade från 25kvm till 73kvm så det fattas lite saker här och var.


Vardagsrummet från balkongen


Vardagsrummet från hörnet mellan sofforna


Köket


Köket från andra hållet


Barnrummet som just nu är gästrum


Vaggan är färdig bäddad och väntar på bebis


Hallen från barnrummet


Resten av hallen. Skötbordet är klart att använda :)

Bilder på sovrummet kommer senare. Sängen var obäddad och jag orkade verkligen inte bädda:)

En vecka och en helg

har gått sen jag skrev sist. Jag är ju så kass på att skriva. Men nu ska ni få er en ordentlig uppdatering igen. Veckan har varit otroligt slapp för min del. Har varit så himla trött så det är helt otroligt. Har sovit bort nästan hela veckan faktiskt. Men jag ska inte klaga för gud va skönt det är att sova och jag känner verkligen att kroppen håller på att förbereda sig inför något stort. Idag är det exakt 2veckor kvar till beräknad förlossning. 2VECKOR!! Det känns som jag har varit gravid hela mitt liv och nu helt plötsligt är det som högst 4veckor kvar. Jag är så otroligt taggad inför förlossningen. Alla frågar om ja inte är nervös men kroppen är ju så otrolig så nyfikenheten tar över förståndet. Det får göra precis hur ont det vill bara vi får ut vår lilla bebis nu!
Men tillbaka till uppdateringen. I fredags fick jag gå upp tidigt och hämta Bobby från tågstationen. Vi åt lite frukost sen sov vi tills Jesper slutade jobba. Slappade bara fram till killarna åkte till Jespers arbetskamrat för att fylla magarna med alkoholhaltigadrycker. Själv åkte jag in till fallensdagar och träffade min gamlavän anna. Väldigt kul att äta lite mat och prata minnen. Sen träffade jag även min lilla lillasyster och hennes bundisar. Det var en trött wendy som satte sig i bilen tillbaka till vänersborg. Vaknade mitt i natten av värkar! Oj oj oj vad det kändes konstigt. Men de slutade och jag somnade om.
Lördagen blev verkligen inte som planerat. Vi hade tänkt åka till fallensdagar tidigt och strosa runt lite. Men icke! Jesper var bakis och vid 12 kom det en gubbe som skulle kakla i köket. Så jag fick bege mig till fallensdagar helt själv. Mötte upp Maja. moster och bror. Tittade på Jonna och jasmine när de tävlade åt lite thaimat och sedan mötte jag upp Bobby som skulle med hem efter sina nattliga bestyr. Blev en lugn kväll med biljardspelande och genispel. Väldigt trevligt! 


Jag var och hälsade på pappa i veckan. Måste köpa oss en hängmatta!


Stor spelare!

Söndag morgon åkte Bobby tillbaka till storstaden. Lämnade åt varandra igen :) Men inte hann vi tröttna på det innan mor, bror och maja dök upp. Mamma lagade mat åt oss och sedan åkte vi (åter igen) till fallensdagar. Vi gick och gick och gick och gick och gick tills mina fötter såg ut som två meloner och kändes som två spikmattor. Tittade på fall påsläppet och fyrverkerierna och sen bar det av hemmåt igen.




Fallen. Inte den bästa bilden men det får duga.

Idag var första dagen på Jespers lediga vecka. Firade med sovmorgon. Åkte till jusk och köpte en liten byrå till barnrummet och matta till vardagsrummet. Svängde förbi junkyard och hälsade på lisa också. Fick en underbart söt adidasoverall med skor till bebis. Tack fadder lisa :) Ska lägga upp bild senare.
På torsdag kommer Jespers pappa och sambo och hälsar på. Fram till dess tror jag det blir väldigt lugnt faktiskt. Men jag ska försöka skriva lite oftare nu.
Ha det bra allihop!

Förlåt!

Förlåt att jag e så himla dålig på att skriva. Har varit lite fullt upp det sista med Ullared och stockholmsbesök. Ska iväg till högsäter nu och vandra lite i skogen med mamma. Helt underbart! Tänkte lägga ut lite bilder på lägenheten ikväll så då skriver jag lite om allt som hänt också.
Ha det bäst!

Du vet att du är höggravid när..

- När din sambo väcker dig och ber dig varje natt att lägga dig längre bort för att du snarkar..

- Sambon måste parkera om bilen på nytt för att du ska kunna komma ut.
- Du är nära att skära dig varje gång du ska raka dig nertill och du ser inte längre tårna.
- Du tutar var gång du ska ur bilen för att magen lägger sig över ratten.
- Det inte längre hjälper att "smita förbi" folk sidledes då du är bredare så än framifrån.

- Det känns som om man har sprungit en mil när man går upp för en trapp.
- När man rullar runt för att komma upp från soffan.
- När din sambo knyter dina skosnören.
- När man är rädd att kissa på sig när man nyser/ hostar
- Man tappar något på golvet och låter det ligga för att processen med att plocka upp det är för omständlig.
- När man hellre går barfota än att ta på sig strumpor.
- När man inte orkar sminka sig eller fixa håret för att armarna somnar efter bara några sekunder över huvudhöjd
- När man behöver hjälp för att komma upp ur sängen eller soffan

- När det enda man orkar plocka upp från golvet är en godis som ramlat ner.
- När man måste kissa igen så fort man rest sig och trott att man var färdig.  
- När man letar efter alla andra möjligheter än att behöva använda trappan.

- När de högklackade skorna blir stående bakom de förnuftiga "kärrningskorna"
- När godisskålen får prioritet före middagen
- När middagen blir offrad för att få sova lite längre på soffan
- När allt blir tungt
- När man flåsar och flämtar som en valross efter att ha fått upp dragkedjan på skorna och måste sätta sig ner efter för att få blod i huvudet och få bort den lila färgen från ansiket.
- När man inte längre orkar stå i duschen utan sätter rätt ner på rumpan på golvet.
- När man sitter på golvet i duschen och inte förstår hur man ska komma upp igen.
- När ingen annan än du får tillgång till soffan längre.

- När dagens höjdpunkt är Dr. Phil och Date My Mom..
- När Grandiosa blir gourmetmat...
- När det känns som om bebisen försöker trycka ut slemproppen och gräva sig ut varje gång du lägger dig ner.

- När man planerar en utflykt utanför hemmet utifrån vart det finns toaletter.

- När anklarna får storlek av en överarm efter två timmar på bion.
- När du lägger på dig 2 kg vatten efter en vecka och säger ja, ja..
- När du börjar gråta för att du inte får på dig skorna själv och sedan nästan skrattar ihjäl dig för att du faktiskt sitter och gråter.
- När du ställer dig med benen en meter från varann för att förbereda dig på att böja dig ner.
- Allt är väldigt irriterande...
- När  sambon av ren djävulskap puttar ner dig i soffan och du inte kommer upp igen och han blir sittandes för att se hur det ska gå.
- När BH storleken börjar närma sig slutet av alfabetet.
- När ett ärende om dagen gör dagen fullbokad.
- När mannen din faktsikt måste hålla med om att du inte har något att ha på dig.
- När du har märken på magen för att du inte lyckas låsa dörren utan att träffa magen.

- När du hellre sitter i bilen än att gå in och handla för att det är för mycket besvär att ta sig ut och in. - När du hellre går i fula bommullsbyxor än i de vanliga gravidbyxorna för de har en söm under magen som pressar.


Nu vet ni alla hur mitt liv ser ut just nu :)


Oj Oj Oj vilken helg..

Vi har verkligen haft fullt upp hela helgen. Vet inte ens var jag ska börja. I torsdags eftermiddag kom ju christian. Gud va kul det var att få hit honom. Vi slappade en stund medans jag hängde upp de fina gardinerna jag fick av stockholms mormor, sen slutade ju Jesper så då åkte vi till Ursand och badade. Underbart väder! Efter det åkte vi och åt pizza och fick efter en stund sällskap av lisa som kom på cykel från trollhättan. Kvällsdopp på skräcklan sen hem och kolla tv och sova.


Så här fint blev köket med de nya gardinerna.


Badpojkar!


Härlig bild från ursand.

Vaknade på fredag och hörde inte ett knyst från chrille så jag låg kvar och slappade i sängen. Efter en stund valde jag att lämna sängen och gå upp i alla fall. Tror ni inte att chrille satt där i soffan och kollade på tv på ljudlöst :) Tur att jag inte valde att somna om i alla fall. Vi åt en STOR frukost sen åkte vi iväg till skräcklan där vi badade och solade en stund i väntan på Jesper. När Jesper slutat åkte vi till överby där jag lämnade Jesper och chrille på Junkyard medans jag åkte och skulle köpa present åt kusinerna och moster. Lisa kom och mötte mig på överby. Vi hittade bra presenter på kort tid faktiskt. Sanda fick en marilyn manson självbiografi och döskalleplåster, Frida fick en hemtelefon som ser ut som en mun och camilla fick en jättefin korg med massa gott i. Lyckade presenter!
Hämtade killarna, chrille hade storhandlat och Jesper fick ett par nya badbyxor, sen bar det av mot uddevalla. Jag släppte av högen med folk i stan och åkte sedan upp till pettson för en koll på bilen. Vi har ju fått låna Bengans bil ett tag nu vilket är toppen men fasen vad den börjat låta. Så pettson kollade i alla fall på den. Vi åkte en sväng också så att han skulle kunna höra ljudet från den. Tror ni bilen lät någonting? Nejdå vi åkte på grusvägar och ja svängde bromsade och höll på för att den skulle låta. Men icke ett ljud! Bil J-vel!!
Hämtade högen i stan igen och åkte sen till kalaset i färgelanda.
Tog med Wille och åkte tillbaka mot vänersborg med fulla magar. Väl hemma var det bäddning som gällde och efter en stund kom även Josse. Gruppen var samlad. Alla somnade med högaförväntningar på morgondagen. Jesper drack lite whiskey med grannen också :)

Lunch på Max. Chrille ser nöjd ut!


Nästan hela tjocka släkten.


Åh vilken vacker mamma jag har! Fick tårar i ögonen när hon kom till kalaset, hon är verkligen den vackraste jag vet!


Så här glad är Jesper på kalas.


Morfar var ännu gladare!
Lördag började tidigt. Jag gick upp vid 7.30 ställde fram frukost och väckte hela gruppen. Pappa dök upp vid 8.30 sen bar det av mot Skara. Underbart att få åka i pappas bil med AC. När vi köper bil är AC ett måste. När vi kom fram var det lite kö vid ingången men vi var inne ganska snabbt. Hittade ett perfekt ställe där vi slog upp våra brassestolar. Efter det såg vi knappt röken av killarna. Vi hade sån tur med vädret!! Jag och josse låg och solade och svalkade oss i vågpoolen ibland. Timmarna bara flög förbi och sen var det dags att åka hem igen. Wille följde med oss hem igen. Väl hemma var alla dödströtta så det blev en väldigt seg kväll. Alla somnade ovaggade efter en toppen dag.


Gänget äter frukost


Solning och kortspel på Skara.


Jespers rygg efter en tur i fritt fall.
Idag vaknade jag först vid 11. Kikade ut i vardagsrummet och såg två trötta killar som tittade på tv på ljudlöst. Ställde fram frukosten och väckte Jesper. Planerna för dagen var ju att ligga och sola och bada men vädret talade emot oss idag. Vi bestämmde oss för att åka till vattenpalatet istället. Så dagen har jag spenderat med att titta på två killar och en man som blev till barn allihop. De har sprungit upp och ner och fram och tillbaka hela dagen. Efter det här äventyret var alla ännu tröttare. Åkte förbi netto och köpte lite mat sen hem och laga mat och tvätta lite. Pappa kom och hämtade Wille efter maten och sen var det dags att lämna Chrille på tåget. Gud vad tråkigt och tomt det kommer bli här nu! Men förhoppningsvis kommer han tillbaka väldigt snart. Nu sitter jag och väntar på att tvätten ska bli klar sen ska jag gå och lägga mig så fort jag kan.


Snygging på vattenpalatset.


Race!


Crille


Wille


Jesper


Badkillen!


Wille dyker.
Oj vilket långt inlägg det här blev! Men sammanfattningsvis har det varit en fartfylld toppen helg!


Onsdag..

Här kommer lite uppdatering. I måndags kom Bengan och hämtade mig så åkte vi till Ragnerudssjön. Där låg mamma och syskonen och många fler. Härligt att känna lite folk :) Sen kom Jesper när han hade slutat och så badade vi och solade en stund. Jesper har blivit en riktig mästerbadare! Sen åkte vi hem till mamma och grillade och åt MASSA god mat. Efter det ville alla ta ett dopp igen så det blev ytterligare en sväng in till sjön. Här är lite bilder från dagen.


Maja och Jesper!


En väldig glad jesper :)


Vackra ragnerud!


Kvällsdopp. Inte lika varmt längre :)


På hopptornet står lillasyster och hennes kompisar.


Mysigt!

Tisdagen var seg! Fastighetsgubben hade sagt att de skulle in i lägenheten klockan nio och greja. Morgontrött som jag e så kravlade ja mig upp ändå. Men inte f-n kom de förän halv tolv! Lagom glad Wendy! Blev i alla fall mycket grejande så nu börjar det ta sig mer och mer i lägenheten. Jesper kom och hämtade mig när han slutade och sen var det raka vägen till MVC. Riktigt mysig barnmorska har vi fått. Allt såg bra ut som vanligt. Mina järnvärden hade till och med blivit lite bättre än sist :) Bebis hade växt 3cm sen sist också.
Vid fem tiden kom mormor och morfar på besök! Jätte mysigt! Vi fick två fina blommor och två meloner :) De är allt underbara gamlingarna. Men ibland är morfar så snuskig så ja rodnar. Haha fast det är väl det som är charmen med honom.

Idag ska jag åka till ursand och lägga mig helt själv och njuta av att jag KAN göra det :) Medans skrutten fortfarande är kvar därinne får jag lära mig att uppskatta sånt här. Fast jag egentligen tycker att det är JÄTTE tråkigt. Sen kommer Helen och Hanna och hälsar på. Det ska bli kul!

Imorgon kommer stockholms lillebror ! Å vad kul det ska bli. Gissar på att det blir en del pokerspelande under helgen. På lördag åker vi till skarasommarland!


Pokerface!

RSS 2.0